E3 2020 такова, каквото знаем и очакваме, приключи.

Множество източници, запознати с плановете на Асоциацията за развлекателен софтуер (ESA), потвърдиха пред сайта Ars Technica, че организацията, която е отговорна за ежегодното изложение за електронни развлечения E3, скоро ще отмени тридневното изложение. Подобно на предишните години, E3 2020 беше предвидено да се проведе в началото на юни като тридневно събитие в Конгресния център в Лос Анджелис.

Малко след като чухме този слух, издателят Devolver Digital публикува кратко и зловещо съобщение в Twitter: „Отменете своите полети и хотели за E3“. ESA не беше направила никакви съобщения за E3 2020 по това време.

Източник, който говори пред Ars Technica, заяви, че е чул новината за отмяната на E3 2020 „директно от членовете на ESA“ и че официалното публично изявление по въпроса „трябваше да бъде днес [вторник, 10 март]“.

Представителите на ESA не отговориха веднага на въпросите на Ars Technica относно състоянието на E3 оттук насетне или дали промяната на събитието може вместо това да означава забавяне, преминаване към съвсем различно място или изцяло виртуализирано събитие, предавано на живо.

Точно защо събитието ще бъде отменено, засега не е ясно. В края на миналия месец ЕSА обърна внимание на опасенията относно разпространението на коронавируса и неговото въздействие върху основните изложения през 2020 г. по целия свят, като настоява, че „ще продължи да планира безопасно и успешно E3“, докато „наблюдава и оценява“ влиянието на епидемията върху събитията, провеждани в Лос Анджелис.

E3 винаги е било важно заради игрите, но дори и този факт е болезнена тема, тъй като през последните години големи издатели на игри се оттеглиха. Activision-Blizzard стана ненадежден участник от 2016 г. насам. EA официално излезе от E3 през 2016 г., за да прави EA Play: самостоятелно събитие, устроено заедно с E3 на годишна основа. Докато Nintendo редовно имаше основен щанд на изложбения етаж на E3, компанията от известно време не е домакин на основно събитие на E3, като вместо това е избрала да излъчва предварително заснети презентации Nintendo Direct в YouTube.

Виж още: Хищник или жертва ще бъдеш в новата Predator: Hunting Grounds

Тагове: