Google заяви, че премахва приложението YouTube от някои Amazon устройства в отговор на отказа на Amazon да продава Google продукти.

Google заяви, че спира достъпа до YouTube за интелигентните говорители на Amazon с екрани като Echo Show и планира да блокира YouTube за Fire TV от 1 януари.

Amazon не продава конкурентни продукти като Google Home или стрийминг устройството Chromecast. Google също така заяви, че Amazon Prime видеата не са на разположение чрез Chromecast. Тя добави, че Amazon е прекратила и продажбата на Nest.

"Като се има предвид липсата на реципрочност, вече няма да поддържаме YouTube за Echo Show и Fire ТV", каза говорител на Google. От своя страна говорителката на Amazon каза, че "Google създава разочароващ прецедент чрез избирателно блокиране на достъпа на клиентите до отворен уебсайт".

И двете компании изразиха надежда, че проблемът ще бъде бързо решен. Те няма да спрат да работят заедно в други области, но отношенията им са по-сложни от нормално. Amazon е един от най-големите клиенти на Google, закупувайки много скъпи реклами за търсачката. Google също така продава други популярни продукти чрез Amazon, включително новите си Pixel смартфони.

Оцени:
Рейтинг: 5
Тагове:
Още от Tech

Щипка ДНК прави наистина уникална вашата Spotify плейлиста

0 | Преди 6 ч.