Спомняте ли си за приложението за видеоразговори на Google, наречено Duo, което компанията представи на своята годишна конференция I/O през месец май? Тогава Google само показа какво представлява то, но днес го прави налично за използване от масовия потребител. Спокойно можем да го определим като FaceTime на Google. Но за разлика от FaceTime на Apple, Google направи Duo достъпно и за iOS платформата.

За разлика от почти всяка друга чат услуга, Duo изисква само телефонен номер, за да започнете да го използвате. Разбира се, за да работите с приложението, човекът отсреща трябва също да го има инсталирано. Интерфейсът е изключително опростен и няма да ви затрудни с излишни бутони и настройки.

За разлика от FaceTime на Apple, Google е добавила и функция наречена Knock Knock, с която получаваме визуализация на обаждащия се на живо, преди да отговори на повикването.

Google също така се е погрижила за сигурността на връзката, така че Duo разговорите използват криптиране от край до край.

Сега Google Duo е на разположение в избрани страни като САЩ, а постепенно ще навлиза и в други държави. Ето и връзки към Google Play Store и App Store.

 

 

Прочетете и това: Изтекоха снимки на Desire 10 Pro с евентуална дата за излизане 20 септември

Тагове: