Функцията Smart Reply в Google Messages ви позволява бързо да изпращате кратки отговори на текстовите съобщения, които получавате. Но какво да правите, ако получите текст, който изисква отговор, по-дълъг от "Да" или "Звучи добре"? Изглежда, че Google работи върху нещо, което ще генерира по-подробни отговори на получените текстове.

Разбор на APK файла, извършен от 9to5Google, на бета-версията на Google Messages разкри нова функция. Намира се в полето за съставяне на съобщения и изглежда има бутон, който използва икона на искра, подобна на тази, използвана от Bard - конкурента на Google за ChatGPT. Това сякаш подсказва, че Google може би се опитва да интегрира функция с изкуствен интелект, специално предназначена за генериране на отговори.

Необходимо е да се отбележи, че при APK разбивката се разглеждат редовете код, които съществуват в последната версия на дадено приложение. Това, че дадена функция може да се появи в кода, не е гаранция, че Google ще предостави тази функция на обществеността.

Според изданието, когато функцията се използва, всичко, което се попълва в полето за съставяне, е "(TODO!)". Това подсказва, че инструментът все още е в начален етап на разработка. Въпреки това е вероятно функцията да разчита на Bard или на технологията, на която се основава, за автоматично попълване на полето с цялостно съобщение.

Въпреки че това е подобно на това, което прави Smart Reply, има няколко разлики. Една от тях е фактът, че генерираното съобщение не се изпраща автоматично. По-скоро то позволява на потребителя да прочете и промени генерирания текст, преди да бъде изпратен. Също така изглежда, че инструментът е предназначен за генериране на по-задълбочени отговори. Знаейки това, е възможно Google да се подготвя този инструмент евентуално да замени Smart Reply.

Снимка: Unsplash

Виж още: Сайтовете с еротично съдържание вече ще изискват доказателство за пълнолетие