Знаете ли, че вече е възможно да изтеглите файл от Google, съдържащ цялата ви история на търсенията? За да направите това, просто трябва да отидете на адрес https://history.google.com/history/ и да натиснете бутона „Изтегли“ (Download) от падащото меню вдясно.

След като направите това, ще видите предупредително съобщението. В него трябва да изберете „Създаване на архив“ (Create Archive) или „Отмяна“ (Cancel). Ако сте избрали първата опция да свалите архива с историята на търсенията в Google, ще бъдете уведомени чрез имейл, че той е готов за изтегляне. Архивът ви се съхранява в Google Drive и можете да изтеглите копието от там.

Важна информация за архивите ви с данни в Google

 

  • Не изтегляйте архива си на обществени компютри и се уверете, че винаги имате контрол върху него, тъй като съдържа поверителни данни.
  • Защитете профила си и поверителните си данни с помощта на потвърждаването в две стъпки, което не позволява достъп на други хора до профила ви дори ако знаят паролата ви.
  • Ако сте решили да преместите данните си другаде, моля, проучете правилата за експортиране на данни на това друго място. В противен случай, ако някога пожелаете да се откажете от услугата, може да се наложи да оставите данните си.

 

 

Прочетете още: Google показва къде е Android телефонът ви чрез команда Find my phone