Кога за последен път сте търсили здравна информация в Google? Може би го правите рядко, а може би и често. Но какъвто и да е отговорът ви, сега Google прави нещо, с което ще улесни достигането до бърза здравна информация. Компанията от Маунтин Вю започна да показва здравна информация в Knowledge Graph.

Когато например напишете "симптоми на настинка", в дясната част на страницата с резултати ще се покаже информация за това - "запушване на носа, дразнене на гърлото и кихане". Google ще покаже и дали болестта е заразна, какви възрастови групи засяга и дори ще извежда илюстрации за някои болести.

Интернет гигантът казва, че работи с медицински екипи, за да се коригира информацията, ако има нужда. В момента проверката се прави от Google и лекари от Mayo Clinic за по-голяма точност.  Все пак се отбелязва, че информацията е само с образователен характер и Google няма да поставя диагнози по интернет. Както обикновено е най-добре да посетите истински лекар, за да отговори най-точно на въпросите ви.

Новата функция все още не е налична за всички домейни на Google и работи само с Google.com

 

Прочетете още: Google подарява 2 GB пространство в Drive, ако проверите сигурността си