Последният финансов отчет на HTC за тримесечието, което приключи на 31 декември 2016 г., сочи, че компанията показва раздвижване. Приходите за това тримесечие са 22,2 милиарда тайвански долара, с брутен марж от 10,5 процента, а тримесечната оперативна загуба на HTC е 3,6 млрд. тайвански долара с оперативен марж от негативни 16 процента. След данъци HTC има нетна загуба от 3.1 милиарда тайвански долара (или 3,77 долара на акция).

Миналата година за същото тримесечие HTC отчете загуба от 3,4 милиарда тайвански долара, докато през това тримесечие тя е загубила малко по-малко - 3,1 милиарда долара.

За по-добрите резултати на HTC влияние е оказал бизнесът с виртуална реалнос в лицето на HTC Vive. "Научихме много от навлизането ни в света на виртуалната реалност", каза главният изпълнителен директор на HTC Шер Уанг. "Вярваме, че нашият целенасочен подход към изграждането на екосистемата е правилната стратегия, за да дадем възможност на цялата индустрия да се разшири чрез създаването на завладяващо съдържание и богат опит. HTC Vive е в челните редици на този пазар."

За съжаление един продукт няма да може да спаси HTC в дългосрочен план. За цялата 2016 година HTC е генерирала приходи в размер на 78,16 милиарда тайвански долара. Цифрата може да ви се вижда голяма, но съпоставена с предходната година това са 35,77 процента спад.

От една страна за HTC това е седмо поредно тримесечие на загуба. От друга страна, компанията изглежда бавно стабилизира загубите си, но дали ще излезе на печалба предстои да видим.

 

с

с

 

Прочетете и това: OnePlus отново пусна странна реклама, този път хора облизват телефони