Huawei скоро ще се опита да разшири гамата си от международно достъпни устройства. Huawei Nova 9 SE вероятно скоро ще бъде пуснат и в Европа и ще бъде първият смартфон на Huawei със 108-мегапикселова камера. Huawei Nova 9 SE има вътрешно кодово име Julian (JLN-Lxx) и според наличните технически данни ще бъде в средния клас, но все пак ще има мощна камера със сензор с изключително висока разделителна способност. 

Huawei Nova 9 SE е първото устройство от китайския производител с изключително висока резолюция 108-мегапикселова камера. Освен камерата с висока разделителна способност той има LCD панел с диагонал 6.78 инча с резолюция 2388x1080 пиксела, а в средата е интегриран прорез за предната камера с нейния 16-мегапикселов сензор. В допълнение към основната камера Huawei инсталира и 8-мегапикселов сензор за ултра широкоъгълната камера и две други 2-мегапикселови камери на гърба, които вероятно се използват за ефекти на дълбочина и/или макро снимки.

Като параметри, поне според наличната информация до момента, намираме осемядрен SoC Qualcomm Snapdragon 665, който е оборудван с четири енергоспестяващи ядра с максимум 1.8 гигахерца и четири ядра от висок клас с 2.4 GHz и Adreno 610 GPU. 

По отношение на съхранението Huawei Nova 9 SE е добре оборудван. Разполага с 8 GB RAM и 128 GB вътрешна флаш памет, която не може да бъде разширена чрез слот за microSD карта. Други функции включват NFC, четец на пръстови отпечатъци в бутона за захранване и 4000mAh батерия, която може да се зарежда бързо чрез USB Type-C порт.

Устройството работи с Android 11 и използва собствения EMUI 12 интерфейс на Huawei. Разбира се, производителят разчита и на собствен магазин за приложения тук, тъй като не може да предложи достъп до Google Play Store, както при други устройства. Все още нямаме информация за цените на Huawei Nova 9 SE в Европа, но 250 - 280 евро трябва да са разумен диапазон в международен план за новия смартфон.

Снимка: Pikrepo

Виж ощеКолко често трябва да си подновяваме телефона?