Petal Maps, популярното навигационно приложение на Huawei, вече разполага с изключителна потребителска функция на наскоро представения на пазара Huawei P50 Pocket, сгъваемия смартфон на Huawei от серията P50, включваща още и Huawei P50 Pro. За пръв път Petal Maps може да се използва и на уникалния допълнителен кръгъл екран на P50 Pocket, дори когато телефонът е сгънат. Синхронизацията между навигацията на вътрешния и външния екран осигурява безпроблемно удобство, независимо от това, как потребителите използват устройството. Благодарение на лесния достъп през допълнителния екран Petal Maps не само добавя привлекателност към потребителското изживяване, но и допълнително удобство, което не се предлага при други модели телефони.

ВИЖ ОЩЕ: Huawei P50 Pro – по-добър, отколкото предполагате (РЕВЮ)

„Petal Maps e изключителен успех за Huawei и способността на компанията да предоставя навигация офлайн, както и онлайн. Свежият интерфейс и реалистичните взаимодействия привличат нови потребители всеки ден“, коментира д-р Хайме Гонсало, вицепрезидент на Huawei Mobile Services. „Технологиите трябва да се адаптират към потребителя, а не обратното. Това е причината, поради която за всеки, който закупи P50 Pocket, добавянето на Petal Maps към екрана като Smart Cover е огромен бонус. Не само може да се използва на основния екран, когато устройството е разгънато, но продължава да показва упътвания, когато P50 Pocket е затворен, без никакъв компромис в производителността, което прави ежедневните дейности като шофиране или пътуване до работното място по-лесни и по-безопасни.“

Petal Maps е използван 14.5 милиона часа в навигационни услуги от стартирането си през 2020 г. Повече от 35.2 милиона потребители в 166 държави се възползват от функциите на Petal Maps, които включват индикация за промяна на пътната лента, препоръки за маршрути, условия на пътя и широк набор от взаимосвързани услуги от доставка на храна и пътуване до живописни дестинации.

Освен Petal Maps допълнителният екран също показва известия за съобщения, предоставя възможност за контрол на възпроизвежданата музика, действа като камера за селфита и дава незабавна информация за времето. Huawei насърчава и своите партньори да се възползват от допълнителния екран при разработване на приложения като вече представените такива като RainViewer, StepsApp и Easy Currency Converter.

Petal Maps е предварително налично приложение на устройства Huawei, но е достъпно и чрез AppGallery за всички Android потребители.

Снимки: HUAWEI