Huawei изглежда ще инсталира предварително 70-те най-популярни Android приложения на своите бъдещи смартфони, твърди GSM Arena. Самият списък на приложенията ще бъде съобразен с отделните региони и ще се ъпдейтва редовно на базата на официалните класация на Play Storе.

Все още обаче липсва информация дали китайската компания ще може да включи популярни приложения като Facebook Messenger, Instagram и WhatsApp.

Очаква се Huawei да стартира новата политика с предстоящите флагмани от серията Huawei Р40, които трябва да бъдат анонсирани на 26 март. Основната причина за решението е повече свобода за потребителите, които да получат нужните приложения, без да се налага да зареждат съмнителни АРК файлове.

Новината идва няколко дни след като научихме, че Huawei възнамерява да създаде нова софтуерна платформа заедно с китайските си партньори Xiaomi, Oppо и vivo. Освен това Huawei иска да предложи свои алтернативи на популярни приложения на Google като Maps и вече работи с картографската компания TomTom. Huawei работи и по своята платформа Huawei Mobile Services, позиционирана като конкурент на собствените Mobile Services на Google.     

Виж още: Новичък Android 10 за старите Galaxy S2 и Note 3 – къде е уловката?

Тагове: