Първо бяха Oppo и Xioami, а сега и Huawei. Тъкмо започнахме да свикваме с прорезите в екраните, но изглежда, че дните им са преброени. WinFuture разкри патенти на Huawei, на които се вижда селфи камера в горния ляв ъгъл на телефона, но на друг се вижда иконка на телефон, което загатва, че върху камерата има дисплей, който си е напълно използваем. Друго изображение показва шарена окръжност около камерата, това значи, че най-вероятно ще има доста функции екрана над нея, в зависимост от какво имаме нужда.

   

Естествено, както при всеки патент това, че Huawei работи над подобно устройство, не значи, че то непременно ще се превърне в реалност. Прорезите върху екраните и механизираните предни камери винаги са изглеждали като временни решения. Сега, когато и голям производител се включи в надпреварата за телефон с камера под дисплея, може да сме сигурни, че това е посоката, към която се насочват всички смартфони.

Тази технология все още е в много ранен стадий на развитие, както се видя от прототипите на Xiaomi и Oppo. Повече за тях може да прочетете и видите как работят, тук.

Вижте също: Вградената в екрана камера е триумф на дизайна, но не и на фотографията

Тагове: