Ако сте пропуснали, Facebook придоби WhatsApp срещу умопомрачителната сума от 19 млрд. долара. Малко след обявяването на тази сделка, от Fortune публикуваха информация, че още един гигант е имал апетит към IM приложението. Става въпрос за хората от Google, които са предложили „скромните“ 10 млрд. долара, но, за разлика от Facebook, са си спестили и офертата за място в борда на директорите.

Новата придобивка на Facebook има 450 млн. потребители, което е почти два пъти повече, отколкото броят, с който може да се похвали Twitter. Според представителите на социалната мрежа активните потребители в WhatsApp могат да достигнат до 1 млрд. врамките на следващите години. Няма официално потвърждение за новината от Google.

Интересно е, че само преди дни Viber (конкурент на WhatsApp) беше придобит от японската компания Rakuten за „мижавите“ 900 млн. долара. Това означава, че един потребител на WhatsApp струва 42 долара, а на Viber – 8.57 долара. Макар и да звучи малко странно да се поставя цена на потребители, именно това е най-ценното в платформите за текстови съобщения – изградената база. Напомняме, че част от тийнейджърите напускат Facebook и залагат на SMS приложенията.

Тагове: