IFA обяви в Twitter, че предстоящата конференция през 2020 г. ще бъде повлияна от продължаващата пандемия на коронавирус, но организацията не отменя шоуто. Берлинските власти забраниха събития с повече от 5000 участници да се провеждат до 24 октомври 2020 г. – далеч след обичайното време на конференцията през септември. Вместо това организаторите на конференцията казват, че IFA 2020 ще продължи с „новаторска нова концепция“. Те не споделиха по-конкретни данни как очакват да направят това, въпреки че е трудно да си представим, че това означава нещо различно от някакъв вид стрийминг на живо.

Ханс-Йоахим Камп, председател на надзорния съвет на компанията, която организира IFA, споделя в един от туитовете, че регламентът, който предотвратява провеждането на големи събития като IFA, му е помогнал да вземе решението. А многото изложители, които са планирали присъствие на IFA 2020, го карат да започне да прави планове за това, с което ще замени събитието на живо.

IFA 2020 в никакъв случай не е единственото събитие в технологичната индустрия, засегнато от новия коронавирус. Няколко големи конференции бяха напълно отменени, включително Google I / O 2020, MWC 2020, SXSW 2020, Facebook F8 и GDC 2020. Други обещаха да бъдат домакини на виртуални събития като Oculus Connect, E3 2020, Apple WWDC 2020, Apple, Microsoft Build 2020, Gamescom и много други.

Виж още: Атаките срещу 5G мрежи подпалиха и Холандия

 

Тагове: