Организаторът на Световния конгрес за мобилни телефони (MWC), GSMA, комуникира усилено с испанското правителство с ясната цел да се обяви спешна ситуация, която ще позволи отмяната на най-голямото телефонно шоу в света, твърди Wired.

Източници, близки до GSMA, заявиха, че преговорите за отмяна на събитието са ударили на камък и организацията няма да може да поиска обратно застраховка за MWC, ако каталонските власти не спрат събитието.

Членството може да бъде принудено да вземе решение дали да отмени събитието още в сряда след спешна среща, планирана за 13:00 GMT, заради масови отпадания на компании, засегнати от коронавируса.

GSMA сподели, че "следи изкъско" бързо променящата се ситуация с вируса. До някаква степен това е разбираемо с оглед анонсите на Facebook, Amazon, LG, Intel, Ericsson, Vivo, ZTE, Nvidia, Cisco, Sony, HMD, Volvo и TCL, че няма да вземат участие в изложението.

Huawei и Oppo са сред компаниите, които се опитват да играят на сигурно. Те заявиха, че тези, които посещават MWC тази година от Китай, включително ръководителите, ще бъдат поставени под карантина извън Китай за поне 14 дни преди събитието.

MWC генерира около 14 000 временни работни места в Барселона и генерира 492 милиона евро (почти 414 милиона паунда) за града. Проблемът е, че коронавирусът вече е убил повече от 1100 души и е заразил над 42 000, а разпространението му все още не е овладяно.

Виж още: Оскари 2020: политиката се припокри с художествените постижения

 

Тагове: