Ако търсите зрелище, можете да го намерите без никакъв проблем – достатъчно е да посетите най-близкия киносалон. В последните години компаниите се научиха, че най-печелившата формула е екранизация на комикс. Ако търсят сигурен паричен доход, може да се обърнат и към някой златен, но позабравен филм, излязъл преди 20-30 години... Да, продуцентските компании обичат да играят на сигурно, въпреки че качествени продукции все още могат да бъдат открити. Просто те не са тези, които ни подканват от постерите.

Освен екранизациите по комикси, компаниите често се обръщат и към света на видеоигрите, въпреки че там успехът е повече от несигурен. Може би една от малкото успешни поредици е „Заразно зло“ (Resident Evil), а хора като Уве Бол се опитват собственоръчно да опропастят всяка любима игра на феновете, заснемайки повече от ужасни екранизации.

Благодарение на The Verge научаваме, че Холивуд може би достига до много сериозно ниво на безидейност, тъй като ни очаква екранизация на изключително вълнуващата видеоигра... Tetris! Да, точно така – Tetris. Правата са собственост на Threshold Entertainment, които имат желанието да създадат „епичен сайфай филм“. Това не е първи опит на студиото в подобни начинания – негово дело са филмите Mortal Kombat, излезли през 90-те. Ако не сте се сблъсквали с геймлея на Tetris, в което силно се съмняваме, ще припомним, че целта е да правите солидни редове, които се унищожават. Това е. Опитайте се да си го представите като филм.

Към момента липсва повече информация. Признаваме, че екранизация по Battleship звучеше доста зле, но екранизацията по Tetris... прекалено. Вие как мислите? Как си представяте сюжета на филма?

Тагове: