Все повече зрители предпочитат комфорта на домашното кино пред посещението на салона, особено имайки предвид все по високите цени на билетите и, най-вече, храната и напитките. Тенденцията е очевидна в САЩ и постепенно се забелязва в Европа.

Един от създателите на RED, Тед Шиловиц, показа своята визия за бъдещето на киното, която би трябвало да върне зрителите в мултиплекса. Barco Escape е система от три екрана, които осигуряват 270-градусово зрително поле. Към момента концепцията е експериментална и се тества само в пет кина в САЩ. Цената й е висока и има няколко проблема: черните линии между екраните не могат да бъдат скрити и трябва да сте в идеалния център на салона, за да усетите ефекта правилно. Друго затруднение са различията в архитектурата на салоните по света — не всички имат достатъчно място за още два големи екрана. Заснемането на филмите също би трябвало да се промени, защото в момента допълнителните прожекции имат предимно атмосферична функция.

Шиловиц смята, че до няколко години технологията ще позволи използване на един голям извит дисплей вместо три, което би променило доста. Бихте ли платили повече за подобно кино изживяване?

А видяхте ли, че филма по Deadpool е потвърден?

Тагове: