Китай изпреваpи САЩ като най-големия пазар на смартфони в света преди години, а ето че сега американците вече дори не могат да претендират и за второто място. Според Counterpoint Research, Индия също изпревари САЩ, за да се превърне във втория по големина пазар, като през 2019 г. 158 милиона телефони се доставят в страната. Това до голяма степен се дължи на скока на китайските производители, предлагащи устройства с агресивна цена, казват анализатори. Огромните 72 процента от доставените до Индия телефони идват от марки като Xiaomi, Vivo, Realme и Oppo.

Това не означава, че некитайските марки се представят лошо, но резултатите за тях са смесени. Делът на Apple нарасна бързо в края на 2019 г., благодарение на намалението на цените на iPhone XR и дебюта на iPhone 11. Samsung обаче видя слаби резултати през същия период и в крайна сметка спадна с 5 процента през 2019 г.

Не е шокиращо, че Индия може да изпревари САЩ, като се има предвид нейното население и развиващия се пазар, където повече хора могат да си позволят смартфони на първо място. Това обаче може да има значително влияние върху това как производителите на телефони продават устройства спрямо досега. Може да е по-вероятно те да проектират бъдещите телефони, като имат предвид например особеностите на пазара в Индия. Не се изненадвайте, ако любимата ви марка измести фокуса си, независимо дали има предимства в други краища на света.

Виж още: The Apple Archive е мястото за носталгичните фенове на марката

 

Оцени:
Рейтинг: 4
Тагове: