След пускането на актуализация, която ограничава функцията за директни съобщения за тийнейджъри, Instagram скоро може да представи нова платформа само за деца. Както откри първо BuzzFeed News, Facebook работи по нова версия на популярната фото социална мрежа, насочена към деца под 13-годишна възраст.

Според доклада тази нова платформа е спомената във вътрешен фирмен пост, видян от BuzzFeed News. Написана от вицепрезидента за продуктите на Instagram Вишар Шах, бележката казва, че Facebook иска да предложи безопасна версия на Instagram, създадена изцяло за деца.

В момента на хора под 13 години е напълно забранено да използват Instagram. Има дори специална страница за поддръжка за докладване на профили на деца под 13 години, регистрирани в Instagram. Социалната мрежа обаче иска по някакъв начин да достигне до тази аудитория.

По-рано тази седмица Instagram добави ново ограничение, което пречи на тийнейджърите под 18 години да получават съобщения от възрастни, като начин за защита на по-младите потребители от незаконно съдържание. Ако Instagram за деца стане реалност, той вероятно ще има няколко ограничения и родителски контрол зад него.

Въпреки че Facebook вижда възможност за достигане до детската аудитория, тъй като социалната мрежа е изключително популярна сред тийнейджърите, не е известно как ще се възползва гигантът от тези потребители, тъй като множество държави имат закони, които забраняват насочването на реклами към деца, да не говорим за други закони, които забраняват на компаниите да хостват съдържание от потребители на възраст под 13 години.

Също така си струва да се спомене, че в момента Facebook предлага Messenger Kids, който позволява на родителите да определят с кои потребители детето им може да разговаря чрез текст, аудио или видео.

Снимка: 9to5mac

Виж още: Каква операционна система се използва в Космоса?

 

Тагове: