Когато Apple затвори своите магазини в САЩ в средата на март 2020 г., първоначалният план на гиганта бе да ги отвори само две седмици по-късно - на 27 март. Това, разбира се, не се случи и трябваше да мине практически цяла една година, преди търговските обекти на Apple в САЩ да отворят, което най-сетне се случва.

Към момента всичките 270 магазина на Apple зад Океана работят по един или друг начин. Някои приемат клиенти на място, докато други само извършват доставки, но всички функционират.

Въпреки това Apple все още прилага пълната гама от мерки за безопасност в светлината на продължаващата пандемия. Ето защо всички клиенти трябва да носят маски, а броят на посетителите едновременно в магазина е ограничен. Там, където посетители на място все още не се приемат, потенциалните клиенти ще бъдат връщани.   

Последните магазини на Apple, които отвориха повторно врати, бяха тези в Хюстън, Далас и Сан Антонио в Тексас. Планът там бе да отворят преди една седмица, но непредвидените зимни условия в щата го забавиха.

Що се отнася до останалия свят, магазините на Apple в Мексико вече работят изцяло, докато тези във Франция само частично; във Великобритания магазините все още са затворени с изключение на услугите на Genius Bar.  

Снимка: shutterstock

Виж още: Китай проведе лотария за 1.5 млн. долара, за да тества нова цифрова валута