Потребителите на WhatsApp все още имат проблем с предстоящите пpомени в условията на ползване на приложението, но компанията не се отказва от това да добавя нови функции, предлагащи повече неприкосновеност на личните данни. В момента WhatsApp тества опция за изчезващи изображения в нейните Android и iOS.

Функцията не е нова и вече сме я виждали в поредица от мобилни чат приложения, като най-напред този формат беше популяризиран от Snapchat.

Като замисъл обаче идеята на WhatsApp се доближава най-много до Instagram Direct. Потребителите могат да активират самоунищожаващата се функция за снимка, като чукнат на малък бутон, който стартира таймер. Освен това изображението не може да се запише извън WhatsApp и изчезва, когато излезете от чата. Тази функция ще бъде достъпна както в частни, така и групови чатове. Маркираните по този начин изображения първоначално ще бъдат скрити, докато не чукнете върху тях, за да ги видите.

Тази новост идва няколко месеца след като WhatsApp пусна самоунищожаващите се съобщения миналия ноември. За разлика от новата опция за снимки обаче изчезващите съобщения нямат няколко важни особености, свързани с личното пространство. Ако тези съобщения сдържат някакви мултимедийни файлове, последните се записват на телефона. От своя страна новите изчезващи изображения дават малко повече контрол на изпращащия върху неговите писания.


Снимка: Android Authority

Виж още: Adidas vs. Nike – изкуствен интелект vs робот

 

Тагове: