Intel има големи амбиции за Android през 2014 г., пишат от Cnet. Производителят ще се фокусира върху 64-битовите процесори, но и върху таблетите. Въпреки че Intel е най-големият доставчик на процесори за Windows персонални компютри, компанията знае, че Android е нейната голяма възможност за приличен дял в пазара на мобилни технологии. 64-битовите чипове са един начин това да бъде направено. Тази технология не е непозната на Intel, тъй като отдавна се поддържа от Windows. „Ще представим 64-битовите технологии за Android. Ще го направим с процесори от серията Atom до серията Core от най-висок клас”, заяви Kirk Skaugen, главен мениджър клиенти в Intel, през ноември.

 

Няма информация кога тези планове ще влязат в сила, но със сигурност от Intel ще побързат да го направят. След като Apple изненада мобилния свят през септември, когато показа своя 64-битов A7 процесор (вижте обширно видео ревю на iPhone 5s), много големи доставчици за Android побързаха да обявят своите планове за въвеждане на тази технология. Samsung и Qualcomm заявиха, че може да очакваме подобни процесори през тази година.

 

Пътят на Intel към по-сериозен дял в мобилния пазар минава и през бюджетните устройства, които ще се търгуват срещу 100 долара. Подобна информация излезе и в Digitimes, които публикуваха списък с Android таблети, които използват Bay Trail процесор и ценово варират между 99 до 129 долара (7-инчов модел), от 149 до 199 долара (7 и 8-инчов модел), а 10-инчовите модели ще се търгуват за 249 долара и нагоре.

 

Последната част от плана са устройства, които наподобяват персоналните компютри, но работят с Android. Възможно е да задвижват големи екрани и да са насочени към бизнес клиентите в САЩ. „Стратегията ни е много проста: ще предлагаме това, което пазарът търси”, заяви Skaugen през ноември.

Тагове: