След като DC разкриха какво можем да очакваме в следващата една година от тях, време е да видим какво се случва и при Marvel. За съжаление по-интересните трейлъри останаха скрити зад вратите на Comic-Con, но благодарение на Gizmodo и Time научихме много интересни детайли от предстоящите Guardians of the Galaxy vol. 2 („Пазителите на Галактиката част 2“) и Spider-Man: Homecoming. Единственият клип, който беше пуснат в мрежата, е новият трейлър на Doctor Strange („Доктор Стрейндж“) с Бенедикт Къмбърбач в ролята на брилянтния неврохирург доктор Стивън Стрейндж. Първият клип от филма, който се появи преди няколко месеца, не ни разкри истинската сила на един от интересните герои на Marvel. Днес това се променя, тъй като кадрите от Comic-Con показват много мистика и магия. Въпреки че все още не можем да се запалим по филма, който идва на 4 ноември, новият трейлър показва множество изключително зрелищни кадри. Освен Къмбърбач в Doctor Strange ще видим още Чуетел Еджиофор („12 години в робство“), Тилда Суинтън („Майкъл Клейтън“), Рейчъл Макадамс („Тетрадката“) и Мадс Микелсен („Казино Роял“).

 

 

По-интересно – на Comic-Con от Marvel показаха и първи кадри от Spider-Man: Homecoming. Новата екранизация се очаква с огромен интерес след силното включване на Човека паяк в „Капитан Америка: Гражданска война“. Вече знаем, че главният злодей в лентата ще е Vulture („Лешоядът“).

Клипът, за който научаваме от iO9, започва с кадри от училищен годишник, а глас зад кадър казва, че всеки герой има своето начало. Следват кадри на Тони Старк (Железния човек), Брус Банър (Хълк) и още от добре известните ни лица на филмовата вселена на Marvel.

Клипът продължава с Питър Паркър (в ролята Том Холанд), който е в час, но гледа клип в YouTube на своя лаптоп. Клипът? Е, на него се вижда битката му с Ant-Man – сцена, позната ни от „Гражданска война“. Това привлича вниманието на учителя, който му задава въпрос, но Питър отговоря мигновено. След това трейлърът продължава под формата на ученически график. Например в 14:30 е време за „Изучаване на жените“ - кадрите показват Питър и негови приятели, които зяпат съученичките си, а героят добавя, че „може би трябва да спрем да гледаме така, преди да е станало прекалено неудобно“. В 16 часа е време за работа по паяжината, което става в часа по химия. Следват още леки и забавни кадри, в които виждаме Spired-man, за да се стигне до края на клипа – кадър с Vulture. Дизайнът му се доближава до този:

 

 

Според хората, видели трейлъра, той е забавен и свеж – нещо, което очакваме от филм, в който главно действащо лице е Spider-Man.

На Comic-Con научихме и нова информация за Guardians of the Galaxy vol. 2, който ще видим през 2017 година. След страхотната изненада, в която се превърна първият филм, очакваме с нетърпение продължението. За съжаление и неговият трейлър остава скрит от масовата публика, но се надяваме скоро и това да се промени. Интересното е, че още в него се разкрива една голяма тайна – кой е баща на Питър Star Lord Куил (Крис Прат). Голямата изненада е, че това всъщност е Ego the Living Planet – Его, живата планета. Всъщност това е цяла планета, която е жива (сама по себе си) и разполага със сериозен интелект. Как една планета може да е баща на Куил? Отговорът е даден още в трейлъра – Его се е трансформирал в човешка форма. Ролята е поверена на Кърт Ръсел. При появата си Куил го пита кой е, а отговорът е достоен за поредицата - „Смятах, че ще е ясно с грубоватата ми, но красива външност“, обяснява Его. Ако не е в човешката си форма, Его изглежда така:

 

 

Към Пазителите се присъединяват официално Небюла (Карън Гилън) и Йонду Удонта (Майкъл Рукър), които ще се борят със злото заедно с Куил, Гамора (Зоуи Салдана), Дракс (Дейв Батиста), Рокет (Брадли Купър) и Грут (Вин Дизел). Важно е да споменем, че последният все още е далеч от размерите, с които го познаваме от предишния филм. В краткия клип се появява и Силвестър Сталоун, който е част от Nova Corps.

„Пазителите на Галактиката част 2“ атакува кината на 5 май 2017 година.


И нещо от реалното бъдеще - интересно развитие на технологиите, което очакваме... рано или късно.