За първи път откакто iOS 15 беше пусната публично през септември миналата година, Apple актуализира официалните цифри за инсталиране и възприемане чрез уебсайта си за разработчици. Според Apple iOS 15 в момента е инсталирана на 72% от iPhone-ите, пуснати през последните четири години. Това е по-ниско от предишните актуализации на iOS, но има няколко фактора, които трябва да имате предвид.

Ето текущата разбивка на приемането на iOS сред „устройствата, въведени през последните четири години“, според Apple:

72% iOS 15
26% iOS 14
2% по-ранна

И за приемане на iOS сред всички устройства, независимо кога са били пуснати:

63% iOS 15
30% iOS 14
7% по-ранна

Междувременно възприемането на iPadOS 15 е по-ниско от iOS 15 досега. Според данните на Apple ето как се разбиват числата за iPad-ите, пуснати през последните четири години:

57% iPadOS 15
39% iPadOS 14
4% по-ранна

А за приемането на iPadOS, независимо кога са били пуснати, Apple казва:

49% iPadOS 15
37% iPadOS 14

Интересно е да се види как тези числа, по-специално приемането на iOS 15, се сравняват с iOS 14 миналата година. Миналата година Apple публикува първата си актуализация за разпространението на iOS 14 на 16 декември, като каза, че iOS 14 работи на 81% от всички iPhone модели, въведени през последните четири години, и на 72% от iPhone-ите независимо от датата на пускане.

Тази година Apple предостави първата си актуализация за приемането на iOS 15 почти месец по-късно, а броят на усвояването е малко по-нисък - 72% и 63% при същите критерии.

Основното нещо, което трябва да запомните, е, че Apple всъщност позволява на потребителите на iPhone да останат на iOS 14 тази година и все още да получават актуализации за сигурност.

Снимка: Apple

Виж още: Броят приложения в Huawei AppGallery е нараснал почти двойно за 1 година

 

Тагове: