Ако сте отворили току що Firefox и сте установили, че всички разширения, инсталирани в браузъра ви, не работят или са деактивирани, не сте сами. И проблемът не е във вашия телевизор - или компютър, таблет или смартфон.

Неочакван глич на практика спонтанно счупи всички разширения в популярния браузър. В резултат, сега всяко едно разширение е със статус “legacy” заедно с предупреждение, че е деактивирано, защото не може да бъде проверено и одобрено за използване във Firefox.

Първия сигнал в бъг тракера Bugzilla на Mozilla подсказва, че внезапната грешка е породена от сертификат за одобрение на код, вграден в браузъра. Изглежда, че той е изтекъл на 4 май и това кара Firefox да маркира всички разширения като нередовни.

Тъй като гличът произлиза от фундаментален сертификат, простото преинсталиране на разширенията няма да донесе нищо. Ако го опитате, навярно ще видите друго съобщение за грешка. Необходимо е Mozilla да пусне глобален ъпдейт, който да поправи проблема и да върне функционалността, на която разчитат толкова много потребители.

Тагове: