В наскоро публикувано проучване на The Eco Experts, свързано с най-токсичните страни в света, Китай се нарежда на 20-о място. Но азиатската страна влага много усилия за преминаване към възобновяеми източници на енергия и в частност слънчеви ферми.

Днес става ясно, че Китай вече е най-големият производител на слънчева енергия в света. Националната енергийна администрация в страната разкри, че производството на слънчева енергия се е увеличило с повече от два пъти през 2016 г., достигайки 77.42 гигавата до края на годината. Съпоставено с броя на населението спрямо държави като Германия, Япония и САЩ, Китай не може да се сравнява с тях, но като количество произведена енергия тя е на първа позиция.

И въпреки това увеличено производство на слънчева енергия тя е само капка в морето за Китай. Това представлява само един процент от общата енергийна стойност, която използва страната. Въпреки това Националната енергийна администрация планира да добави над 110 гигавата до 2020 г. Това ще помогне на Китай да увеличи използването на енергия без изкопаеми горива от 11 на сто в момента до 20 процента до 2030 година.

 

Прочетете и това: Най-силните технологични гиганти в САЩ се включиха в съдебната битка срещу имиграционната забрана на Тръмп