Миналогодишният Lenovo Legion Phone Duel 2 беше супермощно устройство за игри, съчетаващо процесорна мощност с огромни количества RAM и използващо двойни вентилатори само за да поддържа всичко хладно. Няколко дни след изтичането на предстоящия телефон Halo на Lenovo получаваме ранна представа за това, как може да изглежда наследникът на Duel 2.

Според известния с вътрешната си информация Евън Блас в Twitter, Legion Phone 3 – с кодово име Diablo – ще бъде наличен във вариантите Elite и Pro, като брандирането Duel ще бъде премахнато завинаги. Звучи като супер телефон, идеален както за геймъри, така и за опитни потребители, които искат най-много от своите мобилни устройства. Масивният 6.92-инчов AMOLED дисплей изглежда перфектен за игри като League of Legends: Wild Rift, съчетавайки честота на опресняване от 144 Hz с честота на реакция 720 Hz, гарантирайки висок брой кадри в секунда. Все още няма информация за резолюцията му, въпреки че миналогодишният модел включваше подобен панел с резолюция 1080p.

За разлика от Halo, Lenovo не се преструва, че този телефон е предназначен за нещо извън игрите. Той отново е проектиран преди всичко за използване в пейзажен режим, с четири ултразвукови бутона, два задни капацитивни клавиша и два екранни лицеви бутона за бързи действия. Съчетава предно и задно осветление с отчетлив външен вид, който пасва на геймърския ви лаптоп. Два Dolby Atmos-сертифицирани високоговорителя и двойни вибрационни машини HaptiX трябва да направят изживяването по-завладяващо.

Вътре ще намерите чипсет Snapdragon 8 Gen 1 – макар че това не изглежда да е Gen 1 Plus, забелязан на другия геймърски модел на Lenovo. И двата модела Elite и Pro включват 12 GB LPDDR5 RAM с 256 GB UFS 3.1 съхранение - повече от достатъчно за страхотно изживяване в движение. Ако изберете варианта Pro с покритие от изкуствена кожа, обаче ще имате избор да надстроите до 18 GB RAM, 512 GB място за съхранение, плюс допълнителен 128 GB SSD за допълнително пространство. Не е изненадващо, че този телефон е доста обемист, с дебелина около 10 мм, за да намери достатъчно място за всички тези компоненти.

Всичко се захранва от две батерии от 2800 mAh – за общо 5600 mAh – и е охладено с онези двойни вентилатори, които за първи път видяхме на миналогодишния телефон. Не звучи така, сякаш има жак за слушалки – нито пък имаше такъв на миналогодишния Duel 2, – но двойните USB-C портове трябва да ви дадат алтернатива. И накрая 64 MP и 13 MP камери се намират отзад, въпреки че никой не купува този телефон заради качеството на снимката. Поне 16 MP предната камера може да е достатъчно добра за мобилен Twitch стрийминг.

Не трябва да чакаме дълго за официално представяне, но за съжаление, подобно на другите телефони Lenovo Legion, този вероятно няма да бъде пуснат извън Китай.

Снимка: Lenovo

Виж още: Uncharted: Legacy of Thieves Collection – когато една перфектна игра стане още по-добра