На CES 2022 Lenovo представи портфолио от иновативни нови продукти и решения, предназначени да дадат разширени възможности на крайните потребители и бизнеса в един хибриден свят.

Бизнес технологиите стават по-добри

ThinkPad е емблематична марка и в продължение на много години е водеща серия на бизнес пазара. С навлизането в 30-ата година от живота на ThinkPad Lenovo с гордост обявява новата серия ThinkPad Z, която включва ThinkPad Z13 и Z16. Те предлагат комбинация от прогресивен дизайн, модерни изживявания за сътрудничество, конкурентна производителност и сигурност. ThinkPad Z13 и Z16 са снабдени с ​​ThinkPad DNA ядрото, захранвано от процесори от серията AMD Ryzen PRO 6000, съчетано с процесор за сигурност Microsoft Pluton. От продукта до опаковката Z серията е фокусирана върху намаляването на въздействието си върху околната среда, без да се прави компромис с издръжливостта.

Най-новите ThinkPad X1 Carbon 10-о поколение, X1 Yoga 7-о поколение и X1 Nano 2-ро поколение, задвижвани от Intel vPro процесори и работещи под Windows 11, са оптимизирани за хибридните служители, които търсят по-високи нива на производителност, по-добри камери и аудио възможности. Новият ThinkPad дизайн, който притежават, се допълва от превъзходна камера и 360-градусови микрофони с четири масива. Новите продукти притежават и опция за OLED дисплей и са захранвани с Dolby решения, включително с Dolby Voice с най-новата технология за потискане на шума. Захранвани от най-новия Intel vPro с процесори Intel Core от 12-о поколение и Windows 11, новите ThinkPad X1 разполагат и със стабилна защита ThinkShield, допълнена от новата технология Computer Vision (CV). CV предоставя големи подобрения в откриването на присъствие, като предлага по-интелигентна поверителност и по-добро управление на енергията.

Що се отнася до настолните компютри, новият ThinkCentre M90a Pro (3-та генерация) има функции, които го издигат до най-добрия и интелигентен компютър с висока степен на съвместна работа. M90a разполага с 23.8-инчов QHD дисплей, до 64 GB DDR5 и много опции за съхранение и IO портове.

Lenovo представя и новия TIO Flex, който осигурява висока гъвкавост с поддръжка за последните четири поколения настолни компютри Tiny и нови опции за монитори до 27 инча. Преработеният Tiny-in-One (TIO) преосмисля модулния бизнес десктоп All-in-One, който представихме на света през 2014 г.

Мощни технически решения за малките и средни предприятия

Най-новата серия от устройства ThinkBook и ThinkCentre на Lenovo са проектирани с мисъл за малкия и средния бизнес (SMBs) и са оборудвани с първокласни материали.

ThinkBook Plus Gen 3 променя играта с два екрана, като въвежда първия в индустрията 17.3-инчов лаптоп с вграден вторичен 8-инчов пълноцветен LCD дисплей. Новият продукт е захранван от процесори Intel Core H-Series от 12-о поколение, до 32 GB LPDDR5 и до 2 TB SSD. Той разполага и с клавиатура с подсветка и стъклен пад.

Създаден за професионалисти в движение, ThinkBook 13x Gen 2 е много тънък (12.9 мм) и лек (1.21 кг) първокласен алуминиев лаптоп, изграден на платформата Intel Evo и включващ най-новите процесори Intel 12th Gen Core U-Series. Актуализираният ThinkBook 13x Gen 2 предлага и ThinkBook Wireless Multi-Device Charging Mat, която осигурява безжично зареждане за лаптопа чрез Power by Contact, както и зареждане за съвместими мобилни устройства.

Освен това новите ThinkBook 14 Gen 4+ i и ThinkBook 16 Gen 4+ i предлагат на потребителите изключително гъвкави и базирани на производителност модели. И двата са по-тънки от моделите от предишното поколение и предлагат по-големи тъчпадове със стъклена повърхност, която допринася за интерактивното изживяване. Всички най-нови компютри се захранват от процесори Intel Core от 12-о поколение, работещи с Windows 11. За да допълни портфолиото, Lenovo добавя нови аксесоари, включително практична раница и мишки.

Lenovo представя и ThinkCentre neo – серията включва ThinkCentre neo 70t, ThinkCentre 50s и ThinkCentre neo 30a 24. Тези устройства демонстрират забележителния технологичен напредък в нова ера на взаимосвързани хибридни работни сили.

Подобрени дисплеи за домашния офис и конферентната зала

Портфолиото на ThinkVision се разширява с ново поколение 27-инчови професионални монитори от серия P, проектирани с мисъл за модулна гъвкавост, цифрово здраве и устойчивост. ThinkVision P27h-30 и P27q-30 са 27-инчови QHD дисплеи с дизайн от 4 страни, почти без ръбове, предлагащи ярки цветове с калибрирана точност. Специалният дизайн разширява работното пространство на потребителите и предоставя функции с добавена стойност за ефективност и производителност в дома или офиса.

Усъвършенстван дизайн на премиум Yoga лаптопите

Тази година в чест на десетата годишнина от дебюта на Yoga Lenovo показва своето седмо поколение лаптопи Yoga 2 в 1. 14-инчовият конвертируем Lenovo Yoga 9i с Windows 11 е оборудван с процесор Intel Core i7-1260P до 12-о поколение, комбиниран с графика Intel Iris Xe за превъзходна производителност. Проектиран с нов Comfort Edge, Yoga 9i е по-удобен за потребителите от всякога.

Ултра преносимият Lenovo Yoga 7i се предлага в 14 и 16 инча и е предназначен да вдъхне живот на забавлението. Изберете 14-инчовия модел с до 2.8K OLED сензорен дисплей със 100% цветова гама DCI-P3 за създаване на съдържание и ултра ярко качество на картината или подобрете визуализацията допълнително с по-големия 16-инчов сензорен екран.

13-инчовият и по-екологичен Lenovo Yoga 6 е направен от още по-устойчиви материали, за да вдъхнови другите да обмислят как техният избор влияе върху околната среда. Капакът е направен от рециклиран алуминий и включва опция за обвивка с плат, изработена от 50% рециклирана пластмаса и обработена с покритие, устойчиво на петна.

Готови за битка игрови устройства

Гамата от геймърски компютри, монитори, аксесоари, софтуер и услуги за 2022 г. включва 16-инчовите лаптопи Lenovo Legion 5i Pro и Lenovo Legion 5 Pro, както и 15-инчовите лаптопи Lenovo Legion 5i и Lenovo Legion 5. И четирите лаптопа предлагат производителност на игри с Windows 11, отлична мобилност и най-новите напълно захранвани графични процесори за лаптоп NVIDIA GeForce RTX. Lenovo Legion 5i и Lenovo Legion 5i Pro разполагат с най-новия процесор Intel Core i7-12700H от 12-о поколение, а Lenovo Legion 5 и Lenovo Legion 5 Pro се предлагат с процесори от следващо поколение AMD Ryzen.

Представени са и новите монитори на Lenovo с ниска латентност. Мониторът Lenovo Legion Y25-30 е идеален за сериозни геймъри, които търсят предимство. Предоставяйки 99% sRGB цветова гама с Delta E<2 точност на цветовете, неговият 24.5-инчов Full HD In-Plane Switching (IPS) панел помага на играчите да запазят концентрацията си, докато улавят всеки детайл на монитора за игри, сертифициран от VESA DisplayHDR 400 за по-ярко изживяване при гледане.

За да предпазят геймърите от сухота в очите след дълги битки, игралните монитори на Lenovo имат вградена технология за естествена ниска синя светлина, за да осигурят превъзходно изживяване при гледане без напрежение в очите или изкривяване на цвета. Legion Y25-30, както и новите Lenovo G27qe-20 и Lenovo G24qe-20 са сертифицирани от Eyesafe.

Другото допълнение от решаващо значение за всеки геймър е мишката. Поради което Lenovo представи две ергономично оптимизирани мишки, проектирани с оптимални функции за захващане. Безжичната игрална мишка Lenovo Legion M600s и игралната мишка Lenovo Legion M300s RBG са супер леки и тежат под 75 грама.

Lenovo също създаде и Legion Arena, централизиран хъб за игри, който се свързва с популярни платформи и онлайн магазини, за да събере всички по-рано закупени компютърни игри в една платформа.

Устройства за модерния дом

Lenovo Smart Clock Essential с вграден Alexa е най-новото потребителско устройство в иновативната гама на Lenovo за смарт дом. Този интелигентен часовник може да помогне на потребителя да зададе таймери и напомняния, а Alexa е там, за да добави артикули към количката на Amazon и да контролира интелигентния дом.

Снимки: Lenovo