През последните няколко смартфон поколения Samsung експериментираше с различни скорости за зареждане при своите флагмани. Най-напред Galaxy Note 9 и Galaxy S20 Ultra работеха с 45 W зареждане, но за Galaxy S21 Ultra компанията се върна към 25 W. В сравнение с някои конкурентни модели тази скорост изглежда доста ниска, особено като се има предвид, че се очаква дори Google да предложи по-бързо зареждане при новите Pixel 6 модели.

Добрата новина е, че Samsung изглежда ще вдигне скоростта за зареждане при предстоящия Galaxy S22 Ultra, макар и не толкова много, колкото бихме искали. Според профила Ice Universe, Galaxy S22 Ultra ще поддържа 45 W, връщайки функция, от която Samsung се отказа преди година. Трудно е да наречем това ъпгрейд, тъй като предишни модели вече я поддържаха, но ако вече се готвите да смените вашия Galaxy Note 9 или Galaxy S20 Ultra, поне можете да бъдете уверени, че ще запазите скоростта на зареждане. Трябва обаче да пазите зарядното си, защото в кутията на Galaxy S22 Ultra няма да има такова.

Ice Universe споделя още малко информация за серията Galaxy S22. Samsung ще запази прореза за селфи камера и това поколение, вместо да мине към вградена под дисплея камера, както е при Galaxy Fold 3 например. Това изглежда разумно, защото макар и ефектна, новата технология още не е доказана.

Очаква се Galaxy S22 Ultra да използва чипсет Exynos 2200 с GPU на AMD, което ще направи конкуренцията при флагманските чипсети по-силна от всякога.  

Снимка: Samsung

Виж още: Защо падат сателитите на SpaceX?