Virgin Galactic отложи първия си комерсиален изследователски полет Unity 23 за средата на октомври. Мисията първоначално беше насрочена за септември или началото на октомври, но доставчик на компоненти предупреди за възможен „производствен дефект“ в системата за задействане на управлението на полета.

Не е сигурно дали дефектът е налице в орбиталните превозни средства на Virgin и дали са необходими някакви ремонти. Компанията съобщава, че само отлага старта от „прекалена предпазливост“. Мисията ще включва трима италиански учени от военновъздушните сили, които ще проучат ефектите от преминаването от обикновена земна гравитация към микрогравитация както върху хората, така и върху околната среда.

Това решение не е свързано с разследването на американския регулатор FAA за отклонение от изчистената траектория на полета. Не е изненадващо обаче, че Virgin ще предприеме изключително внимателен подход при бъдещите си полети. Компанията все още се справя с последиците от катастрофата си през 2014 г. и е под по-голям натиск от всякога сега, когато вече има клиенти, които плащат за изследвания, и в крайна сметка редовни пътници.

Забавяния като това може да осуетят плановете на Virgin, докато компанията се надпреварва да се превърне в печелившо бизнес начинание, но може да са полезни, ако повишат доверието и привлекат нови клиенти.

Снимка: Virgin Galactic

Виж още: Куче робот помага на SpaceX за ракетата, която ще ходи до Марс (ВИДЕО)

Тагове: