Милиардерът Алишер Усманов намали участието си във Facebook, след като Mail.ru продаде акциите си в социалната мрежа за 525 млн. долара. Усманов се възползва от увеличението на акциите през тази година, което възлиза на 57%. Mail.ru, които са ръководени от Усманов, съобщиха, че са продали своите 14.2 млн. Facebook акции, които съставят около 0.6% от целия капитал на социалната мрежа.

 

Избирането на най-добър момент за инвестиция в технологиите е сред нещата, които са помогнали на Усманов да се превърне в най-богатия руснак. Богатството му възлиза на над 20 млрд. долара според Bloomberg Billionaires Index. Mail.ru са можели да продадат акциите си още през май, но са решили да изчакат и това им донесе много по-голяма печалба. От май насам акциите на Facebook са се покачили с 52% - благодарение на увеличаващата се популярност на реклами, помествани на мобилните платформи.

 

Усманов е сред ранните инвеститори във Facebook – още през 2009 година. Руснакът притежава акции в социалната мрежа и чрез фонда Digital Sky Technologies. Усманов спечели 1.4 млрд. долара от първичното публично предлагане на Facebook, което се осъществи миналата година.

Разбрахте ли, че се задават реклами в Instagram?

Тагове: