Най-голямата социална мрежа обяви, че ще пусне нова опция за своите потребители – споделени фотоалбуми, което означава, че няколко потребители ще могат да качват снимки в един и същ албум. Създателят на албума може да сподели достъпа до него с до 50 сътрудника, като всеки от тях може да сподели до 200 снимки. Създателят може да избира между две опции – да запази пълен контрол или да позволи на сътрудниците да канят още хора. Споделените албуми е функция, която е вдъхновена от желанията на потребителите.

 

До този момент потребителите можеха да качват снимки само в собствените си албуми, които бяха ограничени до 1,000 фотоса.

 

Новите споделени албуми ще имат три лични настройки: да бъдат публични, да могат да бъдат разглеждани от приятели на сътрудниците или само от сътрудниците. Това дава възможност на създателя на албума да има по-голям контрол.

 

„Ако сте били на някой купон, от който има създадени три албума, е напълно възможно да не успеете да ги разгледате, поради личните настройки. Това е доста досадно“, коментира Боб Болдуин, софтуерен инженер във Facebook.

 

Създателите на албума ще могат да трият или обработват всички снимки в него, а сътрудниците – върху тези, които са качили. Опцията няма да е налична за Page албуми.

 

В бъдеще се очаква броят на снимките, които могат да бъдат качени от всеки сътрудник на албума, да бъде увеличен. Ще бъде добавена и функция за създаване на споделен албум през мобилни устройства.

 

В момента функцията за споделени албуми е активна за малка група потребители, а по-късно ще бъде достъпна за всички.

 

Видяхте ли, че новият Conon PowerShot N има Facebook бутон?

Тагове: