Преди точно година Макс (тогава Макс Телеком) разкри плановете си за 2014 година. На събитието Питър Ковел, изпълнителен директор, коментира, че „4G трябва да се изпита“. Компанията осъществи планираното покритие, но потребителите все още очакват някои ключови функции. Може би те ще дойдат скоро...

Днес от Макс разпратиха официално прессъобщение, с което уведомяват медиите, че телекомуникационният оператор е приключил внедряването на нова система за таксуване в реално време, базирана на платформата Mind. Най-важното е, че нововъведението ще позволи на Макс да предложи някои новости. Сред тях е важно да отбележим споделяне на предлаганите 4G пакети, предплатени 4G услуги и глас с високо качество (HD Voice, VoLTE). Към момента липсва точна информация кога можем да очакваме нововъведенията, но предполагаме, че всичко ще се случи в следващите няколко месеца. Ето какво коментира Питър Ковел:

„Постигнахме значителен напредък в развитието си като 4G оператор от следващо поколение. Технологията е много различна от тази, използвана от нашите конкуренти, и сме доволни, че внедряването й премина толкова успешно. Сега можем да сме по-свободни в разработването на продукти, които използват 4G широколентовата революция в България."

Макс работи по гласови услуги от следващо поколение (VoLTE)