Google изненада всички, като обяви Pixel 7 месеци по-рано на I/O преди няколко седмици, но официалното представяне все още предстои. Разбира се, ако се чувствате нетърпеливи, може да не се налага да чакате. Прототип на Pixel 7 току-що се появи за продажба в eBay и ако сте бързи, това може да е следващият ви телефон.

Потребителят на Reddit с прякор lucklouie сподели обявата в раздела на Google Pixel, като по-късно изясни, че не е човекът, който продава устройството. Описанието пояснява, че това е прототипна версия на Pixel 7: нещо, което става ясно от нестандартното лого на гърба. Google обикновено заменя марката си на ранни устройства и това е нещо, което сме виждали при други изтекли телефони от миналото на компанията.

 

Тези снимки не разкриват много, което все още да не знаем за Pixel 7. Това, което Google все още не е показал в официалните си изображения, е предната част на телефона и тя много наподобява Pixel 6, чак до камерата с перфорация и неизвит дисплей. Гърбът използва същото лъскаво стъкло, което видяхме миналата година, но лентата на камерата има матово сребристо покритие. В горната част има онзи mmWave прозорец, показан в ранните рендери преди обявяването, но иначе тук също няма много ново. Най-голямата изненада в тези снимки идва не от самото устройство, а от камерата, използвана за заснемането им. На едно от изображенията отразяващият гръб на Pixel 7 разкрива, че фотографът използва Pixel 7 Pro, за да направи тези снимки.

Разглеждайки профила на продавача, произходът на това устройство не е ясен. Този прототип е единствената активна обява и първият продаден артикул от този акаунт. Все пак това не е чисто нов профил - продавачът е член на eBay от 2006 г. и е закупил други артикули в миналото. Донякъде мистериозно последното изображение в офертата включва първите четири цифри от IMEI номера. В описанието се споменава, че телефонът работи с Android 13 с приложения в процес на разработка и се продава „както е“.

Очаквано малко по-късно обявата изчезна така внезапно, както се появи.

Това не е първият път, когато виждаме непуснати прототипи на телефони да се показват за продажба в eBay, въпреки че обикновено това са устройства, които са били анулирани или бракувани преди първоначалната им продажба. Да получиш шанса да закупиш ранна версия на телефон, който е на път да се появи на рафтовете на магазините по-късно тази година, е много по-рядко срещано.

Снимка: Google

Виж ощеGoogle Pixel вече не е телефонът, който купувате за дългосрочна софтуерна поддръжка