Microsoft заяви, че устройствата с Windows трябва да са онлайн поне осем часа, за да получат най-новите актуализации и да ги инсталират правилно, след като бъдат пуснати чрез Windows Update.

Времето, през което устройствата, работещи с Windows, са включени и свързани към Windows Update, се проследява от Microsoft като Update Connectivity.

Това измерване описва връзката между липсата на достатъчно време за актуализация и защо някои устройства е малко вероятно да получат наскоро пуснати актуализации успешно.

Според Дейвид Гайър, програмен мениджър на Microsoft за актуализации на Windows в MEМ, устройствата с Windows се нуждаят от поне 8 часа онлайн, за да получат най-новите ъпдейти и да ги инсталират без грешки.

„Едно от най-влиятелните неща, които изследвахме, беше колко време трябва да бъде включено и свързано с Windows Update, за да може успешно да инсталира качествени и актуализации на функции“, казва Гайър.

„Това, което открихме, е, че устройствата, които не отговарят на определено време за свързване, е много малко вероятно да се актуализират успешно. По-конкретно данните показват, че устройствата се нуждаят да са свързани минимум два непрекъснати часа и общо шест часа след пускане на ъпдейти за надеждно актуализиране.“

„Това позволява успешно изтегляне и инсталации на заден фон, които могат да се рестартират или възобновяват, след като устройството е активно и свързано.“

Можете да проследявате устройства с недостатъчна свързаност за актуализиране чрез Microsoft InTune, като отидете на Devices > Monitor и изберете Feature update failures или Windows Expedited update failures report.

Сигналите за недостатъчно свързване на актуализацията могат да бъдат намерени и чрез обобщения отчет в InTune, като отидете на Reports > Windows updates > Reports > Windows Expedited update report.

Когато разглежда устройства с Windows 10, които не са напълно актуализирани, Microsoft установява, че приблизително 50% от устройствата, които не са на поддържана версия на Windows 10, не отговарят на минималното измерване на свързаността за актуализиране.
Освен това приблизително 25% от устройствата с Windows 10 на обслужена компилация все пак имат ъпдейти по защитата, които са остарели на повече от 60 дни, което е заради минималната свързаност по време на ъпдейти.

„Когато отстраняваме проблеми с актуализацията, установихме, че е най-добре да изберете устройства, които имат достатъчна свързаност за ъпдейти“, добавя Гайър.

„Ако дадено устройство няма достатъчен достъп до интернет за актуализиране, тогава разследването на други проблеми с ъпдейтите е сложно, тъй като ниската свързаност при актуализиране може да създаде нови проблеми, които изчезват, след като има достатъчно добра връзка.“

Снимка: Pikrepo

Виж още: Google Play Games носи Android игри на вашето PC