Microsoft работи за включване на по-бърза версия на OpenAI's ChatGPT, известна като GPT-4, в Bing през следващите седмици в ход, който ще направи търсачката по-конкурентна с Google според нов доклад от Semafor. Интеграцията ще позволи на Bing да използва GPT-4, за да отговаря на заявки за търсене.

Хора, запознати с въпроса, казаха на Semafor, че основната разлика между ChatGPT и GPT-4 е скоростта. Въпреки че ChatGPT понякога отнема до няколко минути, за да формира отговор, се казва, че GPT-4 е много по-бърз в отговора си на запитвания. Твърди се също, че отговорите на най-новия софтуер са по-подробни и по-човешки звучащи.

Очаква се планираното включване на ChatGPT в продуктите на Microsoft да предизвика нова конкуренция в интернет търсенето, което до голяма степен е доминирано от Google. Използвайки GPT-4, Bing би могъл да предостави на потребителите човешки отговори, вместо просто да показва списък с връзки.

Microsoft и OpenAI отказаха коментар.

Semafor съобщава, че OpenAI също планира да представи мобилно приложение ChatGPT в бъдеще. Тъй като в момента има само уеб версия на ChatGPT, въвеждането на мобилна версия ще позволи на OpenAI да разшири потребителската база на ChatGPT, като направи софтуера по-достъпен. Освен това в доклада се казва, че компанията планира да тества нова функция в Dall-E, нейния популярен софтуер за генериране на изображения, която ще генерира видеоклипове с помощта на AI.

Миналия месец се заговори, че Microsoft подготвя интеграция на ChatGPT с резултатите от търсенето на Bing, както и че въвежда езиковата AI технология на OpenAI в приложения като Word, PowerPoint и Outlook.

Докладът идва, след като Microsoft разшири партньорството си с OpenAI миналата седмица с „многогодишна инвестиция за милиарди долари“. Изпълнителният директор на Microsoft Сатя Надела също наскоро каза пред The Wall Street Journal, че Microsoft планира да направи основните системи на OpenAI достъпни като търговски платформи, така че всеки субект във всяка индустрия да може да надгражда върху тях.

В публикация в блог Microsoft заяви, че планира инвестиции във внедряването на специализирани суперкомпютърни системи, за да ускори AI изследванията на OpenAI и да интегрира AI системите на OpenAI със своите продукти, като същевременно „въвежда нови категории дигитални изживявания“.

Струва си да се отбележи, че въпреки че включването на GPT-4 от Bing би оспорило господството на Google над търсенето в интернет, компанията каза, че няма да пусне конкурент на ChatGPT, тъй като има по-голям риск за репутацията, отколкото при стартиращи компании като OpenAI. Съобщава се също, че ръководителите на Google са казали на служителите, че не смятат, че чатботовете са готови да заменят търсенето.

Снимка: Unsplash

Виж още: Кой промени социалните мрежи?

 

Тагове: