Още миналата година Microsoft разкри, че планира да бъде по-агресивна със своите Windows 10 актуализации за съществуващите компютри. От тази седмица Microsoft рекатегоризира Windows 10 като "препоръчителна актуализация" в своята Windows Update система. Това означава, че процесът на надграждане до Windows 10 ще стартира автоматично на хиляди машини.

Съществуващите Windows 7 и Windows 8.1 потребителите ще трябва да изберат дали да преминат към Windows 10 или не. Windows 10 автоматично ще се изтегли и ще започне процесът на надграждане в зависимост от вашите настройки за актуализиране на Windows. Windows 7 и Windows 8.1 потребителите ще трябва да изключат автоматичните актуализации в Windows Updates, за да предотвратят Windows 10 инсталатора да свали новата ОС автоматично.

Microsoft потвърди промяната в изявление за The Verge. "В края на октомври 2015 г. споделихме в блога на Windows, че се ангажираме да улесним нашите Windows 7 и Windows 8.1 потребители в преминаването им към Windows 10. Сега правим същинската промяна факт за нашите потебители, за да могат лесно да вземат актуализацията до Windows 10.”

А според вас трябва ли Microsoft да е толкова агресивна в налагането на новата си ОС?

 

Прочетете и това: Apple ще даде пресконференция на 15 март, очакваме 4-инчов iPhone