Интернет съществува от повече от четири десетилетия (41 години, ако искате да сте точни) и за това време е събрал безброй информация, включително снимки. Много такива. С новото развитие на технологиите за изкуствен интелект има още повече неща, които могат да бъдат открити, а някои от тях са доста плашещи.

Представете си, че можете да намерите всяко свое изображение... запечатано някога.

Сега не говорим за бебешки снимки, прибрани вкъщи, а за всяко изображение, което някога сте публикували онлайн, и резултатите са малко ужасяващи.

Уебсайтът, наречен PimEyes, е платформата, отговорна за множеството резултати, когато търсите себе си, и е наречен "най-тревожният уебсайт в интернет".

Основната предпоставка е, че предоставяте на сайта своя снимка и той претърсва интернет и изкуствения интелект, за да идентифицира всички други ваши снимки в мрежата, така че на теория можете да видите всички места в интернет, където има ваши снимки.

Основната услуга е безплатна и просто трябва да качите своя снимка и след това да търсите. В рамките на минута-две ще се сблъскате със свои снимки от всяко място, където те се намират в момента в интернет, като Facebook, LinkedIn и онази странна снимка на главата на страницата "За нас" в работата ви.

И все пак невинаги са 100 процента перфектни, така че може да откриете странно "подобие", хвърлено за цвят.

Ако решите да направите още една стъпка напред в търсенето на изображения, можете да платите за подобрено търсене, което може да направи много по-задълбочено търсене и да предостави връзки към всяко място, където са се появили снимките; доста полезно, ако искате да ги свалите.

Също така можете да се откажете, тъй като PimEyes позволява на хората да се премахнат от търсенето на други хора, но те искат сканиране на личната ви карта или паспорт, за да потвърдят, че това сте вие.

Уебсайтът е странно интересен и не може да не ви се иска да потърсите себе си и изглежда не сте сами, тъй като много други хора в интернет чувстват същото. Дали резултатите им харесват, или не, е друг въпрос.

Снимка: Unsplash

Виж още: За да удължите живота на литиево-метална батерия за електромобил, просто я изхабете и я оставете да престои