Google ще продължи да поддържа Chrome за Windows 7 шест месеца по-късно от първоначално планираното. През януари интернет гигантът обяви, че браузърът за тази версия на платформата няма да получава нови версии след 15 юли 2021 г., но сега разкри, че ще ъпдейтва Chrome поне до 15 януари 2022 г.   

Според Google удълженият срок се налага, защото много потребители, компании и IT специалисти са изправени пред неочаквани предизвикателства заради продължаващата коронавирус пандемия. Работата от къщи може да е забавила планирани ъпгрейди, което означава, че версии на Windows няма да бъдат актуализирани по план. Това важи с особена сила за корпоративните клиенти, защото макар Windows 7 да е на повече от десет години, все още e доста използван. По последни данни на Google 22 процента от организациите, които използват Windows, още не са мигрирали от Windows 7 на Windows 10.

Измествайки крайния срок с шест месеца напред, Google се надява да даде на корпоративните клиенти достатъчно време, за да се откажат от старата операционна система, без да се притесняват за сигурността. Microsoft вече спря да осигурява пачове по сигурността за Windows 7 от януари насам, макар че организациите могат да плащат за поддръжка чак до 2023 г. 

Снимка: Pixy

Виж още: Китай проведе лотария за 1.5 млн. долара, за да тества нова цифрова валута

 

Тагове: