Netflix пусна нова функция с последната актуализация на приложението си за Android, която дава възможност за сваляне на филми на SD картата на вашето устройство. Когато изберете опцията да гледате филм офлайн, ще бъдете подканени да изберете място за сваляне на файла: или във вътрешната памет на устройството, или на SD картата. Наличието на функцията беше обявено официално в Twitter профила на Netfilx.

 

 

Теоретично това би могло да позволи на потребителите да изтеглят голям брой епизоди на сериалите, които следят, както и десетки филми, за да имат достатъчно съдържание за гледане през своята „офлайн“ почивка.

Нещо повече, Netflix е потвърдила пред Engadget, че "можете да изтеглите съдържание на няколко SD карти. Все пак ще има ограничения за това, колко едновременни сваляния може да извърши един потребител, заедно с ограничения за това, колко време ще останат достъпни файловете офлайн. В допълнение потребителите няма да могат да споделят SD картите с множество устройства като съдържанието на картата ще може да се стартира само на устройството, на което първоначално е било изтеглено".

И все пак тази офлайн възможност за потребителите на Android ще даде повече свобода и гъвкавост при консумиране на съдържание от популярната стрийминг услуга. Очакваме вашето мнение по темата.

 

Прочетете и това: Apple вгради функцията Night Shift в последната бета-версия на MacOS Sierra 

Тагове: