Netflix и Amazon вече са често срещани имена, когато стане въпрос за филмови награди, но предстоящите номинации за "Златен глобус" са добър показател за това, как шоубизнесът гледа на тяхното съдържание.

В номинациите за предстоящите награди двете компании заедно имат общо 17 категории, в които могат да се борят за отличие. Manchester By The Sea с Кейси Афлек в главната роля, за която Amazon плати 10 милиона долара, има цели 5 номинации.  Филмът ще се бори за най-добър филм, актьор, актриса, режисьор и сценарий.

Два от най-успешните сериали на Amazon - Transparent и Mozart in the Jungle - също имат по 2 номинации, водеща от които е тази на Били Боб Торнтън за най-добър актьор в сериал. Най свой ред Netflix, който в последните години разчиташе на House of Cards и Orange Is The New Black, този път има възможност да привлече вниманието с новите си сериали. Драмата The Crown ще се бори за най-добър драматичен сериал, а Уинона Райдър и Клеър Фой са в надпреварата за най-добра актриса. Хитовият сериал Stranger Things също е номиниран за най-добра драма.

Миналата година Netflix водеше на Amazon по номинации, но в крайна сметка Amazon спечели повече награди, припомня Engadget. Церемонията ще се проведе на 8 януари.   

Виж още: Фотоапаратите и SD картите имат нужда от криптиращи функции, твърдят множество фотожурналисти

Още от Play