При постъпването на нова работа в началото може да е доста трудно да разчупите леда между вас и колегите и да ги опознаете извън общата информация за тях, която ви е била предоставена първоначално. Без значение колко често общувате с тях, нерядко тяхната длъжност, квалификация и роля в компанията дълго време остава пълна мистерия за вас.

Освен на работното място е доста полезно да се свързвате с колегите си в професионална платформа, която ще ви предостави информация доста отвъд техния телефонен номер. За щастие на всички, намиращи се в такава ситуация, такава платформа съществува от години и е доста популярна по целия свят.

LinkedIn е най-голямата социална мрежа за бизнес контакти в света и към днешна дата може да се похвали с десетки милиони регистрирани потребители по цял свят. Добавяйки вашите колеги и клиенти в списъка си с контакти, ще научите много повече за тяхната професионална квалификация, образование и предходни работодатели.

LinkedIn ви позволява да „скъсите дистанцията“ между вас и контактите ви по лесен и професионален начин. Обвързването на телефонните номера със съответния профил в LinkedIn става доста лесно:

1. Изтеглете мобилното приложение на LinkedIn и се регистрирайте в сайта.

2. Потърсете колегите си и ги добавете в списъка си с контакти.

Това ще стане, като натиснете лентата на търсачката и въведете името на човека, който искате да добавите. Натиснете See all results for (въведеното име). Когато намерите човека, когото търсите, натиснете Connect. След като приеме поканата ви, този човек ще бъде добавен в списъка ви с контакти.

3. Свържете номерата в телефона си с профилите им в LinkedIn.

Отворете Contacts и следвайте пътеката More>Settings>Associate LinkedIn account. Следвайте инструкциите и се регистрирайте във вашия LinkedIn профил, след което вашият смартфон автоматично ще свърже телефонните номера с профилите на съответните хора в LinkedIn. За да направите това с всичките си контакти, отворете Contacts, след това отворете настройките на LinkedIn и следвайте пътеката Sync LinkedIn contacts > All LinkedIn contacts и накрая изберете Sync или Sync LinkedIn contacts.

За да видите информацията за определен номер в LinkedIn, отворете контакта и натиснете See LinkedIn Information.

 

Тагове: