Остават по-малко от две седмици до премиерата на смартфоните Huawei Mate 20 и Mate 20 Pro, вероятно придружавани от смарт часовниците Huawei Watch GT Sport & GT Classic. Около Mate 20 Pro се шуми доста за сметка на неговия събрат, но след като видяхме тези изтекли пресизображения, сме сигурни, че моделът ще предизвика интерес.

Публикувани на сайта WinFuture.de от винаги добре снабдения с информация автор Роланд Куандт, изображенията показват елегантен, симетричен смартфон с максимално изтънени рамки на екрана и малък прорез, колкото да побере предната камера. Така ще можете напълно да се насладите на 6.43-инчовия TFT LCD екран с резолюция 1080 x 2440 пиксела, а смартфонът запазва разумни размери.

Чипсетът е Kirin 980 с осемядрен процесор с две ядра с максимална тактова честота 2.5 GHz, две ядра с м.т.ч. 1.92 GHz и четири ядра с м.т.ч. 1.8 GHz. Ще има конфигурации с 4 GB, 6 GB и 8 GB RAM памет, както и различно място за данни - от 64 GB до 512 GB.

Важна подробност е, че пространството ще е разширяемо само с nanoSD картите на Huawei, които отначало ще се продават само във вариант със 128 GB памет. Тепърва предстои да научим повече за тях, а дали тази стратегия е успешна, ще покаже времето.

За разлика от Mate 20 Pro, Mate 20 няма да има скенер на пръстови отпечатъци, вграден в екрана. Той е разположен на задния панел, под тройната камера с двойна LED светкавица. Резолюцията в мегапиксели засега е неизвестна.

Капацитетът на батерията ще бъде 4000 mAh, но засега не се знае дали смартфонът ще поддържа най-новата технология за бързо зареждане на Huawei. Още една разлика с Pro варианта е наличието на 3.5 мм жак за слушалки.

Що се отнася до цената, очаква се Mate 20 да стъпи на около 750 евро, а Mate 20 Pro да е поне 100 евро по-скъп. Не знаем обаче дали 750 евро ще е цената за най-базовия модел с 4 GB RAM и 64 GB памет. Надяваме се да не е така, защото в такъв случай ни се вижда висока.

Разбира се, всичко дотук е непотвърдена информация, макар и от достоверен източник като Куандт. Иначе Mate 20 добре се очертава като един "по-земен" вариант на Mate 20 Pro за по-малко претенциозни потребители, които все пак желаят досег с актуален смартфон от висок клас.

Тагове: