На 16 октомври Huawei официално ще разкрие нашумелите смартфони Mate 20 и Mate 20 Pro. Много е вероятно те да си имат и "другарчета" - нови умни часовници на име Huawei Watch GT Sport и Huawei Watch GT Classiс.

Блогърът Роланд Куандт разпространи изображения на втория модел. На Куандт може да се разтича за легитимна информация, а и изображенията изглеждат достатъчно автентични, така че това е часовникът в цялата му прелест.

GT Classic определено е стилен, а отвътре е оборудван с най-модерните технологии в областта на умните аксесоари - OLED екран, чипсет Wear (Snapdragon) 3100 от Qualcomm и живот на батерията до 14 дни - макар на този етап да не е ясно дали това е "екранно" време или просто standby режим.

Часовникът ще има още GPS модул и NFC навярно за разплащания през Google Pay. Стандартният набор от сензори като компас, датчик за налягане, акселерометър и вероятно монитор на сърдечния ритъм също ще е наличен.

Относно цената се споменава нещо от порядъка на 229 евро, което звучи окей.

Като цяло двата нови модела на Huawei се очертават като най-интересните умни часовници за цялата 2018 г. Надяваме се премиерата им да съвпадне с тази на Mate 20 и Mate 20 Pro, за да не ги чакаме твърде дълго.

Тагове: