Вече стана ясно, че новият шеф на BlackBerry няма да изостави бизнеса с мобилни телефони. Но възможно ли е преминаване към Android? Не и в близкото бъдеще. В интервю пред CrackBerry Чен набляга на „нуждата да запазим причините, поради които BlackBerry съществува“, а на въпроса, свързан с Android, той отговаря, че „подобно решение не е подходящо“.

Според него би било прибързано. „Моята работа е да открия и да се фокусирам върху всички стратегически елементи, които престоят пред компанията – днес, веднага“, коментира Чен, но „и в по-дългосрочни планове – за следващите три до пет години.“ Джон Чен е съвсем нов кадър за BlackBerry и ще заема длъжността на изпълнителен директор временно. Как си представя следващия CEO? Чен отговоря, че „търси човек, запознат със софтуера...някой, който може да ни помогне да достигнем до повече хора...не мисля, че търся техническо (хардуерно) лице.“

Междувременно, вече бившия ръководител на компанията – Торстен Хейнс, се сбогува със служителите с писмо, в което пише, че „остава най-големият фен на компанията“ и ще продължи да я подкрепя от „страничната линия“. Не трябва да ни изненадват окуражителните му думи, тъй като се очаква да прибере 22 млн. долара компенсации от затъващата компания. Хейнс е сигурен, че оставя компанията в „добри ръце“ и изказва подкрепата си към Джон Чен.

Тагове: