Вследствие на спирането на подразделението Stadia Games and Entertainment на Google новият главен изпълнителен директор на Amazon сподели ангажимента си към усилията на компанията за създаване на видеоигри.

Според доклад на Bloomberg Анди Джеси, новоназначеният главен изпълнителен директор на Amazon, е изпратил имейл до служителите на компанията по-рано тази седмица, адресирайки някои от неуспехите на Amazon Game Studios. В имейла Джеси признава, че подразделението е допуснало някои грешки, но също така потвърждава бъдещето на Amazon във видеоигрите.

Имейлът идва в динамичен за Amazon момент, тъй като основателят на компанията Джеф Безос се оттегли от ролята си на изпълнителен директор преди дни. Тази седмица индустрията на игрите в облака също е в състояние на смут, тъй като Google взе решение да прекрати работата на своето основно игрално студио Stadia Games и Entertainment.

В противовес на решението на Google, Amazon изглежда е ангажиран с изработването на видеоигри и това, че Джеси сега ще поеме ролята на главен изпълнителен директор, изглежда затвърждава това. Собственото предложение за игри в облака на Amazon, Luna, ще се възползва от всички ексклузивни игри, които Amazon Game Studios ще произвежда очевидно и занапред.

Снимка: shutterstock

Виж още: Hades е най-добрата игра в Steam според потребителските ревюта

 

Тагове: