Amazon обяви, че основателят и изпълнителен директор на компанията Джеф Безос скоро ще напусне лидерската си роля, за да заеме скромно място в борда на директорите. Изтекла от компанията информация твърди, че сегашният шеф на Amazon Web Services Анди Джаси ще бъде заместникът на Безос.  

Избраното време за рокадата е доста странно, особено като вземете предвид мащабните политически промени в САЩ и края на мандата на президента Тръмп. Самият Байдън водеше открита война с него, включително и чрез медиите, които притежава. Вероятно с идването на Джо Байдън в Белия дом Джеф Безос ще счете мисията си за изпълнена, докато САЩ се връщат към по-традиционен лидер.   

Все още предстои да видим как администрацията на Байдън ще се отнася към големите технологични компании като Amazon, но няма да е нелогично да предположим, че Джеф Безос ще иска да се ангажира с по-голяма политическа роля в новия обществен пейзаж, докато ежедневното ръководство на многобройните бизнеси на Amazon бъде поверено именно на Джаси.

Снимка: shutterstock

Виж още: Вентилаторът на PS5 ще работи различно според нуждите на всяка игра