НР обяви нова серия лаптопи, настолни компютри и монитори, предназначени за работа в болници. Всички те могат да се почистват лесно с антибактериални кърпички и спрейове, без да се притеснявате, че влагата ще повреди електрониката. По този начин компанията се опитва да се бори с болничните инфекции, които всяка година водят до 1.7 милиона заболявания и 99 хиляди смъртни случая в САЩ.

Освен че са изненадващо лесни за почистване, новите компютри са и специално обезопасени, което пък цели да намали опасността от случаите на кражби на лични данни в здравния сектор, които причиняват щети за 6.2 милиарда долара годишно.

Всички компютри поддържат скенери за пръстови отпечатъци и възможност за отключване със специални пропуски, работещи на радиочестоти. Всички лаптопи имат физически изолиран и криптиран контролер, което намалява опасността от малуер атаки.

Сред новите продукти са HP EliteBook 840 G5 Healthcare Edition, HP EliteOne 800 G4 23.8 Healthcare Edition All-in-One (AiO) и HP Healthcare Edition HC270cr Clinical Review Display. 

Тагове: