Nvidia официално представи графичните процесори за преносими компютри GeForce GTX 1080, 1070 и 1060. От днес геймърите по цял свят ще имат възможност да получат комбинация, отлична за преносими компютри - висока производителност, комбинирана с енергийна ефективност, съобщават от Nvidia.

Базирани на архитектурата Nvidia Pascal, видеокартите GTX-10 Series са произведени по 16-нанометровия технологичен процес FinFET за по-добра производителност и по-ниска консумация на енергия. От компанията ги определят като революционен скок за мобилните игрови платформи. Обещанията са за "поразителна производителност при 120 Hz и 4K гейминг, както и VR игри с по-високи нива на детайлност, производителност и качество", вече и на преносими компютри.

Новите графични карти за лаптопи осигуряват до 75 процента по-висока производителност, а мулти-фазовите енергийни контролери и Dual-FET захранване предоставят 3 пъти по-голям овърклок потенциал, за още по-висока производителност.

Графичните карти GTX 10 разполагат и с най-новата Nvidia Battery Boost технология, която удължава живота на батерията до 2 пъти и осигурява значително по-плавен геймплей, a с технологията Nvidia G-SYNC най-добрите игрални монитори стават още по-добри.

Като всички Pascal-базирани GPU-та, новите видеокарти поддържат и технологията Nvidia VRWorks. Тя включва Nvidia Simultaneous Multi-Projection technology, която позволява на всяко GeForce 10 GPU безпроблемно да проектира едно изображение едновременно и за двете очи, което подобрява до три пъти работата с графики в сравнение с видеокартите от предишно поколение. Това позволява на потребителите на GTX 1060 да играят VR игри с по-високи нива на детайлност, без да се жертва производителност или качество.

Simultaneous Multi-Projection е интегрирана в най-големите световни игрови енджини - Unreal Engine и Unity. Над 30 игри вече са в процес на разработване, включително Unreal Tournament, Poolnation VR, Everest VR, Obduction, Adr1ft и Raw Data.

Поддържа се и още една интересна технология - Nvidia Ansel, мощен игрален инструмент, който позволява на геймърите да изследват, заснемат и споделят моменти от играта, която играят, по нов начин. С Ansel потребителите могат да заснемат геймплей кадрите, които желаят, насочвайки камерата във всяка посока, обхващайки всяка точка от игралния свят, в който са потопени. Те могат да улавят 360-градусови панорами с VR шлем или Google Cardboard. Първите игрални заглавия, които поддържат Ansel, са Mirror’s Edge: Catalyst, Witcher 3: Wild Hunt и The Witness. Съвсем скоро очакваме и много други заглавия да се присъединят към този списък.

Геймърски лаптопи, оборудвани с GTX 1080, GTX 1070 и GTX 1060, са на разположение за закупуване от водещите OEM производители, като Acer, Alienware, Asus, Clevo, EVGA, Gigabyte, HP, Lenovo, MSI, Origin, Razer, Sager и XMG.

 

Прочетете и това: Samsung представя нов таблет и Gear S3 на IFA