От 2013 г. насам Google е създала общо 14 смартфона, последният от които е обявеният по-рано тази седмица Pixel 5a 5G. Въпреки годините опит и партньорството с различни хардуерни производители изглежда, че качеството все още остава проблематично. Цялото Pixel поколение страда от различни проблеми, някои от които не могат да се оправят с прост софтуерен ъпдейт. Изглежда, че новият Pixel 5a 5G не е изключение и преди да навърши една седмица живот, камерата на новия телефон вече има сериозен проблем.

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                         

Основната камера на Pixel 5a 5G е 12.2 МР и може да снима 4К видео при 60 кадъра в секунда. За съжаление останалата част от телефона явно не може да смогне с тежестта на това упражнение. В резултат в интернет се появиха много оплаквания, че при запис на 4К видео в 60 кадъра в секунда корпусът на чисто новия Pixel 5a 5G прегрява само минути след старта. Още по-притеснително е, че инцидентите се случват на закрито и при температура, която не надвишава 21 градуса.

Според потребители Pixel 5a 5G дава съобщение за прегряване при запис с още по-ниско качество като 4К 30 fps и дори 1080р 30 fps. По-паметливи припомнят, че предишният Pixel 5 имаше подобен или дори още по-лош проблем, когато записва в 4К 60 fps. Засега броят на инцидентите е малък, но може да накара някои купувачи да се замислят, преди да посегнат към новата и по-достъпна версия на Pixel 5.

Снимка: Google

Виж още: Резултатите на iPhone 12 в Geekbench разкриват съвсем скромен ръст в производителността