Липсват ли ви огромните роботи и впечатляващите експлозии, които са в центъра на филмите „Трансформърс“ (Transformers)? Имаме добра новина за вас – вчера от Paramount Pictures обявиха, че ни очакват още три филма от поредицата, които ще излязат в три поредни години. Първият от тях ще атакува кината през 2017 година.

Въпреки че последният излязъл филм от сагата за автоботи, десептикони и мястото на хората в този сблъсък не беше особен хит сред критиците, той успя да спечели на студиото над 1 млрд. долара. Филмът, който излезе през 2014 година, има незавидните 18% в Rotten Tomatoes и оценка 5.8 от 10 в iMDb. Какво значение има мнението на критиката, когато носи подобни приходи?

От CNET разкриват, че премиерата на „Трансформърс 5“ е насрочена за 23 юни 2017 година, шестият филм от поредицата ще е по кината от 8 юни 2018 година, а седмата част – от 28 юни 2019 година. Режисьорът Майкъл Бей, отговорен за предишните четири части, ще режисира само петия филм, след като обяви пред Rolling Stone, че това ще бъде последният му от тази поредица.

„Все още се забавлявам с тази поредица. Забавно е да направиш филм, който ще бъде видян от 100 млн. зрители“, обясни Бей. „Но този ще бъде последният за мен. Трябва да предам юздите на друг. Време е да продължа. Само още един.“

Интересното при новите филми е, че сценарият ще се изготвя по метод, който се използва в писането на епизоди за телевизионните продукции. Носителят на „Оскар“ за сценария си за „Красив ум“ Акива Голдсман ще ръководи екип от сценаристи, които трябва да излязат с интересни и разнообразни идеи за следващите продължения на „Трансформърс“. В екипа са още Робърт Къркман („Живите мъртви“), Зак Пен („Отмъстителите“) и други.

Марк Уолбърг, на когото беше поверена главната роля в четвъртата част от поредицата, ще се завърне и за следващия филм.

Тази есен ни очаква нова Call of Duty игра, дело на Infinity Ward